Nro.2 2016

 

Sisun tehdasvalmis tuoteperhe saa odotetun täydennyksen

Kalle Sormunen otti tänään vastaan uuden tehdasvalmiin raskaaseen lavetinvetoon suunnitellun Sisun. Voimalinjaksi Kalle valitsi markkinoiden tehokkaimman manuaalivaihteiston ja moottorin yhdistelmän - 625 hv / 3000 Nm 16 l moottorin ja vaihteistoksi 18+4 vaihteisen ryöminnällä varustetun Eaton Fuller RTLO-22918B vaihteiston. 

Fuller vaihteiston ryömintävaihteen välityssuhde on 14,4:1 ja peruuttaessa 15,06:1. Vaihteisto sisältää samalla kaksi ylivaihdetta joiden välitykset ovat 0,86:1 ja 0,73:1 muodostaen näin ollen kokonaisvälityksen 19,7:1. Tämä mahdollistaa perävälityksen valitsemisen siten, että liikkeelle lähdöt ja hidastyöskentely onnistuvat erinomaisesti, mutta matkanopeuksissa moottorin kierrosluku pysyy järkevissä lukemissa. 18 vaihdetta mahdollistaa samalla erittäin pienet vaihdevälit, jolloin sopivan välityksen löytyminen ja isommalle vaihtaminen ovat mahdollista myös nousuissa ja erittäin suurilla painoilla työskenneltäessä. 

-Ei pidä unohtaa vaihteiston legendaarista mainetta ja kestävyyttä, Kalle muistuttaa. 

Uusi Sisu on 8x4 vetotavalla varustettu raskas lavetinveturi, jonka teknisesti sallitut akselimassat ovat 10 t + 7,5 t + 16 t + 16 t. Auton kokonaispaino on näin ollen 49,5 t. Suuria akselimassoja varten auto on varustettu vankemmilla 5-lehtisillä paraabeli telijousilla, sähkötehosteisella servotwin -ohjauksella ja vahvoilla 16 t vetoakseleilla, joissa lisäksi jäähdytetyt napojen kannet. 

Ohjaamon taakse on rakennettu Sisun omaa suunnittelua oleva säiliö/kaapistoteline. Ohjaamon taakse hopeisiksi ja mustiksi anodisoitujen alumiinilevyjen taakse jää piiloon mm. 820 L polttoainesäiliö, 200 L hydrauliöljysäiliö, paineilmasäiliöitä ja isot työkalulaatikot. Perävaunun pistorasioille ja työkalulaatikoille pääsyä varten on rungon päälle asennettu kävelytaso, jonka molemmissa päissä on alaslaskettavat nousuportaat.

Auto on täysin tehdasvalmis sisältäen ylileveän valot ja mm. kippi- ja perälautahydrauliikan. Autoa voidaan näin ollen käyttää myös kippaavan puoliperävaunun vetoon. Erikoisempaa varustelua ovat esimerkiksi perävaunun sähköjen ja paineilmojen kahdennukset myös auton taakse, välähdysmajakat asennettuna ohjaamon katolle, vahva virransyöttö lavetille, sähköohjaukset lavetin akseleiden ohjauksille ja raskasveturiin suunniteltu apurunko. 

 

Tällä mennään eikä meinata – ”Sisulla ja Fullerilla”, Sormunen tokaisee pieni pilke silmäkulmassa.

Kuljetusliike K.Sormunen Oy on Lahdessa toimiva kuljetusyritys, jonka palveluihin kuuluvat mm. lavetti-, erikois-, rakennusmateriaali- ja maa-aineskuljetukset. Yritys on perustettu vuonna 2001, jolloin se toimi Maansiirto KMA Oy:n nimellä. Yrityksen toiminta alkoi sora-auto nupilla, ajamalla murskan alta kasalle kiviaineksia. Kalle Sormunen tuli töihin yritykseen vuonna 2007 ja osti enemmistön yrityksen osakkeista vuonna 2009. Nyt yrityksen toiminta on laajentunut kalusto- ja yritysostojen myötä kattamaan edellä mainitut kuljetusalat. Kuorma-autoja on yhteensä kuusi kappaletta ja lisäksi kalustoon kuuluu mm. kolme kappaletta erikoiskuljetusperävaunuja, kasettiperävaunu, kaksi kippaavaa puoliperävaunua ja kappaletavaran kuljetukseen soveltuva täysperävaunu. Uuden Sisu Polarin ja juuri Norjasta hankitun käytetyn E15 Sisun myötä autokalusto on pääasiassa Sisu painotteista.

Kallen uusi Sisu on nähtävillä Mansen Mörinöillä 1.-2.4.2016 Tampereen Raskoneella, osoitteessa Perkkoonkatu 9. Tervetuloa tutustumaan!  

---

Mansen Mörinät  1.4-2.4

Sisu Auto Trucks Oy on vahvasti menossa mukana Mansen Mörinöillä, nähtävänä mm. SISU Polar Timber esittelyauto ja raskaaseen lavetinvetoon suunniteltu Sisu Polar sekä useita erilaisia vaihtoautoja. Löydät meidät osoitteesta Perkkoonkatu 9 (Raskone, Tampere).

Tule ja tutustu asiantuntevaan henkilökuntamme ja koe kuorma-autojen parhaimmistoa paikan päällä!

 

Mansen Mörinät pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002 ja nyt vuonna 2016 onkin tapahtuman 15:sta järjestyskerta. Mansen Mörinät on saavuttanut vahvan aseman maarakennuskone- ja kuljetuskalustoammattilaisten tapahtumana. Tampereen, Pirkkalan ja Lempäälän ympäristössä oleva tapahtuma kerää vuosittain tuhansia raskaskone- ja kuljetuskalustoammattilaisia Pirkanmaalle tutustumaan satojen alan toimijoiden tuotteisiin heidän omissa toimipisteissään. Kaikkiaan mukana on arviolta 180 – 250 alan toimijaa.

Jälleen on luvassa uutuuskoneita ja käytettyä kalustoa. Myös lisälaitevalmistajat ja monet muut palveluntarjoajat ovat mukana tapahtumassa. Tänä vuonna on jälleen ennätysmäärä yrityksiä esittelemässä kalustoaan ja palveluitaan. Kävijöiden kannattaa varata tapahtumaan riittävästi aikaa. Monet kävijät ovat viime vuosina havahtuneet kasvaneeseen tarjontaan ja siihen tutustumiseen varatun ajan vähyyteen. Jos tutustuu Mörinöiden tarjontaan yhden päivän aikana, niin tutustumiseen kannattaa silloin varata aikaa koko päivä.

Tampereen alueelle on hyvät liikenneyhteydet ilman suuria ruuhka-alueita. Monet kävijät ovat kiitelleet tapahtumien laajuuden tuomasta mahdollisuudesta tutustua samalla kertaa moniin eri merkkisiin maarakennuskoneisiin ja kuorma-autoihin, niin uusiin, kuin käytettyihin. Mukana on luonnollisesti myös useita varaosa-, tarvike- ja lisälaitevalmistajia sekä palveluntarjoajia. Osa näistä esittelee palvelujaan ja valikoimiaan omassa toimipisteessään ja osa kone- ja kuorma-autoliikkeiden yhteydessä.

Tervetuloa Mörinöille!

---

 Oy Sisu Auto Ab Tammisaarentie 45 10300 Karjaa

www.sisuauto.com

Sisu Auto on Timo Korhosen omistama perheyritys. Konsernin liikevaihto on runsaat 20 Meur ja sen palveluksessa on noin 100 tuotantoon, myyntiin sekä suunnittelu- ja projektinhoitoon erikoistunutta henkilöä. Sisu Auto –konsernin kolme yhtiötä ovat siviililiiketoiminnasta ja autojen tuotannosta vastaava Sisu Auto Trucks Oy, sotilasajoneuvoliiketoimintaa harjoittava Sisu Defence Oy sekä ajoneuvokehitykseen erikoistunut Sisu Engineering Oy.