Päivitetty Sisu Polar mallisto esiteltiin FinnMetkossa

Sisu Auto on esitellyt uuden Sisu Polar malliston FinnMetko 2014 näyttelyssä Jämsässä 28.-30.8. Näyttelyssä oli esittelyssä kantavuudeltaan suuri uuden sukupolven Sisu Polar Carrier 8×2 koneenkuljetusauto sekä 16 litran 625 hv moottorilla varustettu tehdasvarusteltu Sisu Timber 8×4 puutavara-auto.

– Sisu Polar mallisto on nyt päivitetty vastaamaan suomalaisen autoilijan tarpeita. Tuloksena on yksi nykyaikaisimmista kuorma-autoista, jossa ohjaamon, voimalinjan ja alustan kokonaisuus on suunniteltu tarkasti asiakkaan ajotehtävän vaatimuksiin, sanoo Sisu Auton myynti- ja markkinointijohtaja Jani Koskinen.

 

Sisu Metko Press

Sisu Auton osastolla torstaina 28.8. järjestetyssä lehdistön aamukahvitilaisuudessa puhuivat toimitusjohtaja Timo Korhonen ja myynti- ja markkinointijohtaja Jani Koskinen.

Sisu Carrier koneenkuljetusauton suunnittelun lähtökohta on aina kuljetettavan koneen vaatimukset. Sen mukaisesti auton alustan komponenttisijoittelu ja akselivälien lähes rajaton sovitusmahdollisuus voidaan mitoittaa tehtaalla valmiiksi jo auton 3D suunnitteluvaiheessa.

– Näin voidaan optimoida rungon rakenne niin, että tuloksena on omamassaltaan mahdollisimman kevyt, mutta kantavuudeltaan maksimaalinen auto, sanoo tuotepäällikkö Petri Kananen, joka toimii Sisu Auton kotimaan myynnin teknisenä asiantuntijana.

Nostotelillä varustetun Sisu Carrier 8×2 koneenkuljetusauton kantavuudeksi saadaan eri varustevaihtoehdoilla yli 24 000 kg, mikä on omaa luokkaansa kilpailijoihin verrattuna.

Sisun ajotehtäväkohtainen suunnittelu tarjoaa myös lukuisia muita etuja. Sisun 8 mm:n erikoisteräksestä valmistettu U300 runko on koneenkuljetusautossa valmiiksi vahvistettu koko pituudelta 4 mm:n sisävahvikkeella ja kiertojäykkyyttä moninkertaistavilla umpiprofiilivälipalkeilla. Yhdessä suoraan runkoon integroidun erittäin jäykän koneenkuljetusritilän kanssa kokonaisuus toimii yhtenäisenä huojuntaa vähentävänä rakenteena.

– Yhdellä vetävällä akselilla varustettu Sisu nostoteli on keveytensä ja maastokelpoisuutensa vuoksi ehdottomasti paras ratkaisu koneenkuljetusautoon. Nostoteli vähentää auton omamassaa yli 1000 kg ja 13-lehtisillä trapetsijousilla ja kallistuksenvakaajalla varustettuna antaa autolle erinomaisen ajettavuuden, tukevuuden ja käyttövarmuuden, Kananen sanoo.

Sisu Carrier koneenkuljetusauton erityisominaisuuksia ovat järeä 10 tonnin etuakseli ja sähköhydraulinen Servotwin ohjaustehostin, jotka yhdessä tekevät autosta erittäin ketterän ja helposti ohjattavan myös alhaisilla nopeuksilla. Asiakaskohtaisessa suunnittelussa voidaan myös alusta asti huomioida erilaiset sähkö- ja hydrauliikkavarusteiden tarpeet kuten nousevien välitasojen käyttö.

Kanasen mukaan metsäkoneiden siirtokuljetusten osalta myös kantavuudeltaan suurten viisiakselisten autojen kysyntä näyttää olevan kasvussa monitoimikoneiden järeytymisen johdosta.

– Viisiakselisissa autoissa kuljetettavan koneen mukainen räätälöinti korostuu, sillä uudet Euro VI normin vaatiman pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmän komponenttien sijoittelu runkoon on vähintäänkin haastavaa, Kananen sanoo.

Tarkalla suunnittelulla voidaan kuitenkin toteuttaa 5-akselinen Sisu Carrier, jonka kantavuus on vetotavasta, ritilästä ja varusteista riippuen jopa 28 000-29500 kg.

Sisu Carrier 8x2

Sisu Carrier on jo tehtaalla valmiiksi mitoitettu ja komponenttisijoiteltu asiakkaan tarvitseman koneenkuljetusritilän asennukseen. Metkossa esittelyssä olevassa autossa on 514+131+130 akseliväli ja sen tekninen kokonaismassa on 39.500 kg.

 

Sama ajotehtäväkohtainen suunnittelu näkyy myös Metkossa esittelyssä olevassa Sisu Timber 8×4 puutavara-autossa, jonka akselistojärjestely mahdollistaa oikean painojakauman sekä yhdessä telivedon katkaisun ja hydraulisen telinnostonkanssa optimaalisen etenemiskyvyn ja ketteryyden. Korotetuille massoille tarkkaan mitoitettu runkorakenne on kevyt, mutta samalla suunniteltu kestämään rankat työtehtävät.

Neliakselisessa Sisu Timber 8×4 puutavara-autossa on 16 litran 625 hv/3000 Nm moottori, automatisoitu PowerShift 3-vaihteisto ja 2,5 metriä leveä tasalattiainen korkea tilaohjaamo. Syksyllä tuotantoon tulee myös käsivalintaisella, synkronoimattomalla Eaton Fuller RTLO22018
-vaihteistolla varustettu mallisto, joista ensimmäiset asiakasautot toimitetaan syyskuun aikana.

Raakapuun kuljetuksissa painopiste on siirtymässä massamuutoksen seurauksena neliakselisiin vetoautoihin. Jani Koskinen kuitenkin muistuttaa, että neliakselisissa teliveto ei ole ainoa vaihtoehto ja suosittaakin yrittäjiä tarkastelemaan asiaa myös oman ajosuoritteen vaatimusten kautta.

Sisu Polar Timber

Metkossa esittelyssä oleva tehdasvarusteltu Sisu Timber 8×4 on mitoitettu 76 tonnin yhdistelmämassoille. Autossa on 16 litran 625 hv moottori ja automatisoitu PowerShift 3 vaihteisto.

 

Lisätietoja

Myynti- ja markkinointijohtaja Jani Koskinen, Sisu Auto Trucks Oy

puh. 040 865 0815    jani.koskinen@sisuauto.com

 

Tuotepäällikkö Petri Kananen, Sisu Auto Trucks Oy

puh. 050 468 1232   petri.kananen@sisuauto.com

 

www.sisuauto.com

Kuvia Sisu Auton osastolta Metkosta ja esitellyistä autoista löytyy täältä .