Sisu Auto täyttää tänään 91 vuotta

Tänään tulee kuluneeksi 91 vuotta siitä kun Kauppa- ja teollisuusministeriö hyväksyi Oy Suomen Autoteollisuus Ab:n perustamisen ja toiminnan laillistavan yhtiöjärjestyksen Helsingissä 1.4.1931.

91 vuotiaan historian aikana Sisuja on valmistettu Helsingissä , Hämeenlinnassa ja Karjaalla. Helsingin tehtaan toimintojen siirtäminen Karjaalle alkoi vuonna 1944. Ensi alkuun Karjaalle siirrettiin autokorien ja pian sen jälkeen myös raitiovaunujen valmistus. Ensimmäiset Karjaan tehtaalla valmistetut tuotteet olivat linja-autojen koreja. Kuorma-autojen valmistus Karjaalla alkoi vuonna 1950 ja jatkuu edelleen tänä päivänä.

SISU-tuotannon kokonaismäärä, yli 50 tuhatta ajoneuvoa, käsittää hyvin laajan kirjon erilaisia ajoneuvoja: kuorma-autoja, linja-autoja, raitiovaunuja, kiskokalustoa, sotilas-, pelastus- ja erikoisajoneuvoja sekä lukemattoman määrän näiden erilaisia komponentteja moottoreista akselistoihin.

Vuodesta 1931 alkanut kotimaisen ajoneuvoteollisuuden matka jatkuu edelleen kiitos teidän uskolliset asiakkaamme. Teidän ansiostanne täytämme tänään 91 vuotta.

Kiitos!