Sisu Auton uudet vientiavaukset etenevät

Nopeasti muuttuvassa markkinatilanteessa Sisu Auto on lähtenyt määrätietoisesti etsimään uusia liiketoimintoja perinteisen, kotimarkkinoille ja lähialueilla suuntautuneen Sisu kuorma-autojen suunnittelun ja valmistuksen rinnalle.

– Sisu Auton kokonaan uusia avauksia sisältävät vientiprojektit Kiinaan, Romaniaan ja Serbiaan etenevät suunnitellusti ja ensimmäiset autotoimitukset ovat toteutuneet kesän aikana, kertoi Sisu Auton omistaja ja toimitusjohtaja Timo Korhonen  FinnMetko 2014 näyttelyssä järjestetyssä lehdistön aamukahvitilaisuudessa.

JAC KIINA:

Ensimmäinen Sisu 8×8 -pelastusajoneuvo (”Rescue Truck Sisu E13TP 8×8”) toimitettiin kiinalaiselle Anhui JAC International Co. Ltd:lle kesäkuun puolivälissä. Pelastusajoneuvo pystyy operoimaan itsenäisesti vaikeissakin maasto-olosuhteissa ja se on suunniteltu kuljetettavaksi niin rautateitse, meriteitse kuin lentokonerahtinakin.

Autotoimitus on osa suurempaa toimituskokonaisuutta Sisu Auton ja Anhui JAC International Co Ltd:n välillä. Tuotekehityshankkeista ensimmäinen on valmistumassa vielä kuluvan syksyn aikana ja näkymät laajoille jatkohankkeille ovat hyvät, kun meneillään olevissa töissä onnistumme suunnitellusti, Korhonen sanoi.

ROMANIA ÖLJYKENTTÄAJONEUVOT:

Ensimmäinen Sisu 10×10 öljykenttäajoneuvoalusta toimitettiin heinäkuun alussa, jolloin Karjaalla autonvastaanottotarkastivat niin pääurakoitsijan kuin loppuasiakkaankin edustajat.

Ajoneuvon päällerakentaa ja varustelee Koller Maschinen- und Anlagenbau GmbH Saksassa ja ensimmäisten öljykenttien huoltoajoneuvojen on määrä valmistua päällerakennuksesta vielä loppuvuoden aikana.  Projekti etenee sarjavalmistusvaiheeseen ensi vuonna.

FAP SERBIA:

Suomen Erikoisajoneuvot Oy ja Serbian talousministeriö allekirjoittivat toukokuussa aiesopimuksen serbialaisen kuorma-autovalmistaja FAP:n ydintoimintojen siirtymisestä suomalaisomistukseen.

Sopimuksen allekirjoittivat Serbian valtiovarainministeri Dusan Vujovic ja toimitusjohtaja Timo Korhonen. FAP:n tehtaalla Pribojssa 30.5. järjestettyyn tilaisuuteen osallistuivat myös Serbian pääministeri Aleksandar Vucic ja Suomen suurlähettiläs Pekka Orpana.

Sisulle hankkeessa on ensisijaisesti kyse autoteollisen osaamisen hyödyntämisestä FAP:n toiminnan kehittämisessä sekä tulevan EU-jäsenmaan kuljetusvälineteollisuuden kehittämisestä tukemaan maan kasvavan vientiteollisuuden tavoitteita.

Aiesopimuksen allekirjoittaminen Serbian hallituksen kanssa on Korhonen mukaan selkeä viesti siitä, että hankkeen toteuttamiseksi tehdään töitä tosissaan.

01072014-001

Pääurakoitsijan ja loppuasiakkaan edustajat vastaanottotarkastivat heinäkuussa Karjaalla ensimmäisen Romaniaan toimitettavan Sisu 10×10 öljykenttäajoneuvoalustan.

20140613-001

Ensimmäinen Kiinaa toimitettu Sisu 8×8 pelastusajoneuvo kuljetettiin perille laivarahtina merikuljetuksissa käytettävällä standardikonttialustalla.

TIMO KORHONEN, ALEKSANDAR VUCIC, DUSAN VUJOVIC

FAP kuorma-autotehtaan ydintoimintoja koskevan aiesopimuksen allekirjoittivat Serbian valtiovarainministeri Dusan Vujovic ja toimitusjohtaja Timo Korhonen. Tilaisuuteen osallistuivat myös Serbian pääministeri Aleksandar Vucic ja Suomen suurlähettiläs Pekka Orpana. (Kuva: Sisu Auto/FotoTanjug)

 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja, hallituksen pj. Timo Korhonen, Oy Sisu Auto Ab, puh. 050 439 5759

Kuvia vientiprojektien autoista löytyy täältä